Ialomiţianu: Guvernul nu analizează nicio variantă de reducere a TVA

gheorghe-ialomiteanu
gheorghe-ialomiteanu

Guvernul nu analizează nicio variantă de reducere a TVA, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, după ce un director din Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) a anunţat că ar putea fi diminuată TVA la materialele de construcţii.

"Domnul director nu face parte din Guvern. Nu există nicio variantă privind reducerea TVA", a afirmat Ialomiţianu, citat de Mediafax.

Directorul general adjunct al ANL, Romeo Drăgan, a declarat, marţi, la o conferinţă organizată de "Ziarul Financiar", că Guvernul analizează reducerea TVA la materialele de construcţii.

Ialomiţianu a spus că este în analiză, însă, diminuarea contribuţiilor sociale.

"Analizăm reducerea contribuţiilor sociale, dar facem o analiză foarte atentă pentru că trebuie să avem o stabilitate financiară pentru a lua asemenea măsură. Noi am asigurat această consolidare fiscală şi nu am dori să ne întoarcem spre un deficit foarte mare", a continuat ministrul Finanţelor.

Întrebat despre salariile bugetarilor, Ialomiţianu a răspuns că pentru 2012 există perspectiva financiară ca acestea să revină la nivelul dinainte de tăierea cu 25% din vara anului trecut.

"Pentru 2012 există perspectiva financiară să recuperăm această diferenţă, cât a mai rămas din tăierile din 2009. Noi trebuie să asigrăm o stabilitate fiscală, în materie de impozite şi taxe. Trebuie să ducem o politică", a spus Ialomiţianu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel