Hunedoara: Activitatea în subteranul Minei Uricani va fi reluată pe 1 martie

mina uricani
mina uricani

Activitatea în subteranul Exploatării Miniere Uricani va fi reluată de marţi, 1 martie, la trei săptămâni după ce o explozie produsă în subteranul minei s-a soldat cu decesul a cinci persoane.

Decizia de reîncepere a activităţii la Exploatarea Minieră Uricani a fost luată luni, de conducerea minei, în urma unui control amănunţit al tuturor lucrărilor miniere din subteran, a informat Compania Naţională a Huilei (CNH) Petroşani.

(91 de persoane) va fi delegat la Exploatarea Minieră Lupeni, începând cu 1 martie, se arată într-un comunicat al CNH Petroşani, remis AGERPRES.

În urma celor două explozii produse în 5 februarie în subteranul Exploatării Miniere Uricani, activitatea minei a fost sistată, cu excepţia operaţiunilor incluse într-un program de lichidare a avariei.

În intervalul 7-18 februarie, în care producţia minei a fost oprită, salariaţii Exploatării Miniere Uricani au beneficiat de o indemnizaţie egală cu salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat şi de sporul de vechime. Din 21 februarie, angajaţii Exploatării Miniere Uricani au fost pontaţi în concediu de odihnă până luni, 28 februarie, inclusiv.

La Mina Uricani lucrează aproximativ 800 de angajaţi.

Cinci angajaţi ai Exploatării Miniere Uricani şi-au pierdut viaţa, pe 5 februarie, într-o explozie de metan ce a avut loc la 430 de metri adâncime, în subteranul minei. Deflagraţia s-a produs după ce o echipă formată dintr-un inginer şi patru electricieni a executat lucrări de revizie la un transformator electric şi apoi a cuplat instalaţia.

Citeşte şi:

Explozia de la Mina Uricani s-ar fi produs din cauza unei acumulări de gaz metan. Pericolul unor alte explozii, încă existent

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel