Horia Gârbea, "NAȘUL" Gabrielei Firea la debutul în literatură

Foto:gabriela-firea.ro
Foto:gabriela-firea.ro

Horia Gârbea, dirctorul Teatrului Dramaturgilor Români din Capitală a făcut o destăinuire mai puțin cunoscută la "Interviurile DC News" despre relația cu Primarul General, Gabriela Firea.

Cu Gabriela Firea m-am cunoscut în urmă cu mulți ani. Atunci nu avaam să știu că domnia sa va ajunge Primar General a spus Horia Gârbea. 

"Doamna Gabriela Firea este o eminentă jurnalistă, dar în același timp este și o poetă. Eu sunt în acest moment președintele filialei București-Poezie a USR  și am cunoscut-o ca tânără poetă, tânără foarte talentată. Pot spune că am fost nașul de debut al doamnei Firea. Era o jurnalistă care cocheta cu literatura din care practic și-a făcut o profesie pentru că, după ce a debutat cu un volum de versuri a scris și proză, a primit și premiu. Pe atunci se numea  Asociația Scriitorilor București și iată că s-a consacrat și în jurnalism", a declarat Horia Gârbea.

[citeste si]

"Ulterior am colaborat cu domnia sa când conducea Săptămâna Financiară, la care eu aveam rubrica de cărți, scriam recenzii pentru această gazetă.

Doamna Firea este primul primar general care s-a ocupat de scriitori și acum de dramaturgi. Practic, nimeni nu a făcut acst lucru. 

Vreau să precizăm că noi, cu Teatrul Dramaturgilor funcționăm într-o clădire care este a Muzeului Literaturii Române, contribuția doamnei Firea fiind crearea acestui muzeu, după pierdrea sediului din Bulevadul Dacia", a mai spus directorul Teatrului Dramaturgilor Români.

Interviul cu Horia Gârbea  mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel