Hochei. NHL decizie categorică

Liga profesionistă nord-americană de hochei pe gheaţă (NHL) a renunţat, miercuri, la organizarea propriei Cupe Mondiale din 2020, din cauza absenţei unui acord cu reprezentanţii jucătorilor, informează AFP.

'Cele două părţi au decis de comun acord că nu mai este realist să încercăm să programăm o Cupă Mondială pentru toamna lui 2020', a anunţat Liga într-un comunicat dat publicităţii. 'Intenţionăm să continuăm dialogul în speranţa de a programa viitoarea Cupă Mondială în cadrul unui acord mai larg', a adăugat NHL, făcând referire la negocierile care au început deja pe tema viitoarei convenţii colective.

Cine are dreptul să renunțe

Cupa Mondială, organizată în 1996 şi 2004, şi relansată în 2016, opune selecţionate de jucători care evoluează exclusiv în NHL. NHL şi reprezentanţii jucătorilor au început deja discuţii informale, în timp ce actuala convenţie colectivă care reglementează în principal chestiunea salariilor, esenţială în funcţionarea fiecărui campionat profesionist nord-american, expiră în 2022. Una din părţi, proprietarii sau jucătorii, pot decide unilateral să denunţe această convenţie pentru a negocia una nouă, perioadă întotdeauna delicată pentru un campionat, întrucât în cazul unui dezacord jucătorii pot declanşa greva. 

VEZI ȘI:

Real Madrid a câştigat Cupa Mondială a cluburilor

Cupa Mondială. Infantino: ”Fotbalul poate face miracole”


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel