Hidroelectrica anunță cel mai mare profit lunar realizat de la înființare

images
images

Hidroelectrica a realizat în ianuarie cel mai mare profit lunar de la înființare, respectiv 49 milioane lei, după ce în ultimele două luni din 2012 a obţinut câştiguri brute de 42 milioane lei, respectiv 36 milioane lei, limitând astfel pierderile pe ansamblul anului trecut la 170 milioane lei, în urma restructurării companiei.

Potrivit unui comunicat al producătorului de energie deţinut de stat şi aflat în insolvenţă, pentru anul în curs Hidroelectrica a bugetat un profit brut de 434 milioane lei, la o producţie de 13 TWh. Câştigul ar urma să ajungă astfel la un nivel record, depăşindu-l pe cel din 2010, de 284 milioane lei, la o producţie de 20 TWh, scrie Mediafax.

"Deşi aflată în insolvență din 20.06.2012, cu peste 4,4 miliarde de lei datorii, cu pierderi de 350 milioane de lei înregistrate la finele primului semestru al anului 2012, în urma măsurilor implementate de Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, au început să se vadă primele rezultate ale procesului de restructurare al companiei", potrivit sursei citate.

De la deschiderea insolvenței, fluxurile negative de numerar s-au redus de la 781 milioane lei la 611 milioane lei la finele anului, iar Hidroelectrica a achitat băncilor finanţatoare o sumă totală de 650 milioane lei, diminuându-şi expunerea de peste 2,5 miliarde lei.

Anul 2012 a înregistrat un minim istoric al producţiei, de 11,8 TWh, faţă de 15,6 TWh bugetat. Veniturile bugetate au fost de 3,1 miliarde lei, iar cele realizate de 2,5 miliarde lei.

Hidroelectrica a încasat venituri suplimentare de peste 250 milioane lei, în urma denunţării contractelor bilaterale, iar renegocierea contractelor cu Alro, Elsid, Electrocarbon şi Electromagnetica a fost urmată de venituri în plus de 88 milioane lei. Venituri suplimentare s-au obţinut şi din tranzacţionarea, pentru prima dată, a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră, în valoare de 20 milioane lei.

Totodată, compania, controlată de Ministerul Economiei, notează, privind cheltuielile, că din renegocierea a 425 de contracte comerciale a avut reduceri comerciale de aproape 440 milioane lei, iar din renegocierea Contractului Colectiv de Muncă o reducere de aproximativ 50 milioane lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel