Hannibal și hienele. Real Madrid, proces câștigat contra unui post TV catalan

Real Madrid a câştigat procesul intentat în 2013 canalului catalan de televiziune TV3. Postul va trebui să îi plătească formaţiei de pe Bernabeu daune de 20.000 de euro, după ce a publicat un film defăimător, în care jucătorii lui Mourinho erau comparaţi cu hiene, iar Pepe asemănat cu Hannibal Lector, anunţă insidespanishfootball.com.

În februarie 2013, TV3 a montat un film extrem de controversat, pe care apoi l-a prezentat în direct, spre stupefacţia milioanelor de fani ai lui Real. Ideea de la care s-a plecat a fost legată de modul extrem de agresiv în care jucătorii grupării blanco tratează fiecare El Clasico. Messi devine, la fiecare meci direct cu Real, o adevărată ţintă vie, iar fotbaliştii blaugrana joacă, în general, rolul de "vânat", potrivit imaginilor în cauză. Mai mult, Xabi Alonso&Co au fost comparaţi cu hienele pentru violenţa de care dau dovadă în duelurile cu Barcelona.

Cea mai contestată imagine a fost, însă, cea în care fundaşul Pepe - ale cărui intrări dure la Messi au devenit altfel celebre - purta o mască, asemenea canibalului Hannibal Lecter, personaj devenit celebru în filmul "Tăcerea Mieilor".

Deşi s-a dorit a fi o parodie, filmul în speţă a născut multe controverse la momentul respectiv, astfel că board-ul postului a decis să îşi ceară public scuze pentru prejudiciile de imagine aduse Realului. Insuficient pentru madrileni, care i-au acţionat în judecată. Vineri, judecătorul care a urmărit cazul a dat verdictul: i-a dat câştig de cauză formaţiei blanco. Doar că despăgubirile au fost unele mai degrabă simbolice, 20.000 de euro, în condiţiile în care Realul cerea daune în valoare de 6 milioane de euro.

Imaginile care au dus la proces:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel