În Israel, gripă aviară cu potențial mortal dacă se transmite la om

Gripa aviară
Gripa aviară

Ministerul Agriculturii informează Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor că 13.000 de turme au fost sacrificate după ce virusul H5N8 a fost găsit la ferma de păsări Ma'ale Gilboa, din Israel.

Organizația Mondială pentru Sănătatea Animală  a declarat joi că Israelul a raportat o epidemie a virusului gripei aviare H5N8 la o fermă de curcani din nordul țării.

Avertizarea postată pe site-ul organizației a arătat că 350 de curcani din turma de peste 13 000 de la ferma Ma'ale Gilboa au fost infectați cu gripa aviară, care poate fi letală pentru oameni.

Aproximativ 200 de curcani au murit din cauza virusului, iar restul păsărilor au fost ucise în conformitate cu orientările Ministerului Agriculturii.

Milioane de păsări moarte în ultimii ani

Răspândirea tulpinii H5N8 a virusului gripei aviare în ultimii ani a dus la decesele a milioane de păsări din Europa și Asia. Tulpina nu este cunoscută că a fost infectată încă de la oameni, dar oficialii sunt preocupați că ar putea avea un potențial foarte mortal, dacă o va face.

Nu este cunoscut ca tulpina să fi infectat oameni încă, dar oficialii sunt preocupați că ar putea avea un potențial foarte mortal, dacă o va face.

În 2016, Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că virusul H5N8 "s-a răspândit rapid în Asia și Europa, cauzând decese la păsările sălbatice și domestice". De atunci, au fost raportate focare majore în Orientul Mijlociu și Africa.

Producătorii israelieni și palestinieni s-au confruntat cu izbucniri sporadice ale virusului de-a lungul anilor, cu sute de mii de păsări sacrificate pentru a împiedica răspândirea virusului.

Vezi și: Epidemie de GRIPĂ. Anunțul Institutului Naţional de Sănătate Publică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel