Guvernul suprataxează și salariile compensatorii de la privat

victor-ponta1
victor-ponta1

Guvernul va impozita cu 85% salariile compensatorii pentru managerii și membri consiliilor de administrație, la plecarea din funcții, nu doar a foștilor angajați de la stat, cum se anunțase anterior, ci și pe cele de la privat, scrie gandul.info.

Guvernul a transmis, marți, după adoptarea ”taxei pe obrazul gros”, că aceasta s-ar aplica doar conducerilor instituțiilor care au fuzionat în Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Textul ordonanței, publicat în Monitorul Oficial, arată însă că nici privatul nu scapă de suprataxare.

Consilierul onorific al prim-ministrului, Ionel Blănculescu, a explicat că măsura se cere aplicată și la privat pentru că și acolo este ”un obraz gros”.

Ideea taxe de 85% a apărut după ce foștii membri ai instituțiilor care formează acum noua structură ASF au decis să își acorde salarii compensatorii de peste 230.000 de euro. Premierul explica într-o ședință de Guvern desfășurată la acea vreme că încearcă să-i oprească pe cei care încearcă să pună un monopol de stat ” și de acolo începi să nu mai ai limite în venituri”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel