Guvernul Orban taie de la investiții, după acuzațiile aduse PSD

Guvernul Orban, adică Guvernul PNL, acel PNL care reproșa PSD-ului că dă pomeni și-și bazează economia pe consum, dă mai puțini bani la ministerele strategice decât au dat social-democrații. 

Digi24 publică, pe surse, forma Bugetului pe anul 2020, elaborată de Guvernul Orban. Conform acesteia, bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale scade aproape la jumătate, de la 9,2 miliarde în 2019, la 5 miliarde lei în 2020. 

Scad banii și în Agricultură, un domeniu ce poate fi dezvoltat strategic și în care România are un potențial fabulos. Agricultura pierde, însă, în 2020, 3 miliarde de lei. Mediul, o preocupare continuă și tot mai acută la nivelul UE, pierde nu mai puțin de 1,8 miliarde de lei și rămâne cu doar 1,1 miliarde. 

Finanțele pierd și ele 1,2 miliarde de lei. 

O situație și mai ciudată e la Ministerul Economiei. Aici au fost comasate trei ministere, Energie, Economie și pentru IMM-uri. Însă, anul acesta, Ministerul Economiei, adică un singur minister a avut 1,2 miliarde de lei. Anul viitor, în ciuda comasării a trei mari ministere care inclus domenii-cheie, vitale, bugetul scade cu 100 de milioane de lei. 

Rămâne de văzut dacă aceasta este varianta finală sau doar o variantă de lucru, scursă în presă, tocmai pentru analiza reacțiilor publice, având în vedere că Guvernul Orban merge pe varianta asumării pe bugetul din 2020. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel