Guvernul Orban, asumare de răspundere pe justiţie. PSD sesizează Curtea Constituţională

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

PSD a anunţat că va sesiza Curtea Constituţională a României după ce Guvernul Orban şi-a asumat răspunderea pe un proiect privind sistemul judiciar. 

"Îmi pare rău că la nivelul liderilor de grup nu s-a găsit o soluţie în aşa fel încât să putem să avem şi intervenţii politice după fiecare proiect prezentat de premier. Referitor la primul proiect de lege pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea, vom sesiza Curtea Constituţională pe acest aspect, faptul că nu putea veni Guvernul cu asumare de răspundere pe o lege aflată în dezbatere parlamentară. INM nu are nicio legătură cu buna funcţionare a sistemului judiciar în ziua de azi, pentru că se referă la perioada de pregătire a magistraţilor", a spus Cazanciuc la Palatul Parlamentului, conform Agerpres.

"Asumarea, mai rea decât OUG"

"Sub nicio formă nu era imperios necesară această asumare pe INM, pentru că în momentul de faţă procedura este în curs de derulare. Practic, Guvernul vine astăzi şi ne insultă pur şi simplu inteligenţa spunând că îşi asumă răspunderea, practic, vine cu o ordonanţă de urgenţă în ciuda referendumului românilor, care au fost împotriva lipsei de transparentă, a lipsei de dialog.

Asumarea răspunderii este mai rea decât ordonanţa de urgenţă, pentru că la ordonanţa de urgenţă vine ulterior o lege şi o dezbatere în Parlament. După cum vedeţi, astăzi nici măcar o discuţie politică nu a avut loc, pur şi simplu fug de orice formă de dezbatere", a menţionat Cazanciuc. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel