Coronavirus - COVID 19
România în stare de urgență
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642 sau la adresa de e-mail [email protected] și pune intrebări despre coronavirus, situații sociale, medicale, suport psihologic. Semnalează situații deosebite.

Guvernul mai dă încă 400 de milioane de lei pe arierate

DCNews Team / 23 dec 2010 / 18:09

Bugetele a şapte ministere au fost suplimentate, joi, de Guvern, cu peste 400 milioane lei din Fondul de rezervă, pentru plata arieratelor, după ce în urmă cu o săptămână Executivul a alocat 1,2 miliarde lei cu aceeaşi destinaţie, plata arieratelor fiind o condiţie pentru următoarea tranşă a FMI.

Printr-un set de hotărâri aprobate în şedinţa de joi, au fost suplimentate bugetele la Ministerul Mediului (48 milioane lei), Ministerul Sănătăţii (42,79 milioane lei, din care 32 milioane pentru finanţarea programelor de sănătate, iar 10 milioane pentru plata unor investiţii), Ministerul Dezvoltării (90 milioane lei pentru plata datoriilor la lucrări de reabilitare a infrastructurii şi pentru lucrări de introducere a sistemelor de apă şi canalizare), Ministerul Muncii (500.000 lei pentru finanţarea cheltuielilor aferente unui centru social la Piatra-Neamţ destinat persoanelelor vârstnice), Ministerul Transportului (90 milioane lei pentru plata obligaţiilor restante mai mari de 90 zile), Ministerul Agriculturii (107 milioane lei pentru plata subvenţiilor la creditele acordate agricultorilor), informează Mediafax

Guvernul a mai alocat 36 milioane lei pentru Ministerul Comunicaţiilor şi serviciile publice de radio şi televiziune, pentru plăţi de închiriere a spaţiilor şi circuitelor datorate agenţilor economici din sistemul comunicaţiilor.

Pentru Ministerul Comunicaţiilor, banii sunt destinaţi plăţii arieratelor din cadrul programului "Trecerea României la guvernarea electornică".

În urmă cu o săptămână, Guvernul a suplimentat bugetele a şase ministere cu 1,22 miliarde lei, tot din Fondul de rezervă, pentru plata arieratelor, aproape jumătate din sumă fiind destinată plăţii datoriilor către operatorii economici din domeniul transporturilor.

Plata arieratelor este o condiţie pentru accesarea următoarei tranşe din împrumutul de la FMI.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


dcn.n-nxt.25