Guvernul, în căutarea unui bancher pentru un post la Eximbank

eximbank
eximbank

Banca Națională a României (BNR) nu a aprobat numirea lui Mihai Mandreș pentru unul dintre posturile de vicepreşedinte la Eximbank, motiv pentru care Guvernul caută un alt bancher pentru ocuparea acestei funcții.

"Banca centrală a anunţat că Mandreş nu are experienţa necesară pentru poziţia pe care urma să o ocupe, astfel că Guvernul se va orienta către altă persoană. Potrivit algoritmului, poziţia revenea PNL, care va face o nouă nominalizare", au declarat pentru Mediafax surse oficiale.

În vârstă de 45 de ani, Mandreş era în 2008 chief FX dealer la ING Bank, iar ulterior a plecat la Eximbank.

Mihai Mandreş a fost numit vicepreşedinte Eximbank în septembrie, odată cu înlocuirea preşedintelui băncii, Ionuţ Costea, cu Traian Halalai, fost director adjunct Banca Românească şi un apropiat al premierului Victor Ponta.

Halalai a primit aprobarea BNR.

Eximbank este deţinută de stat, prin Ministerul Finantelor Publice, în proportie de 95,374%, iar restul acţiunilor sunt în proprietatea celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF): SIF Banat Crisana - 0,311%; SIF Moldova - 0,311%; SIF Transilvania - 0,311%; SIF Muntenia - 0,423%; SIF Oltenia - 3,270%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel