Guvernul, acuzat că sprijină criminalitatea din penitenciare prin pasivitate

penitenciar
penitenciar

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor solicită Executivului de la București măsuri urgente pentru asigurarea logisticii și finanțării necesare stopării intrării în penitenciare a obiectelor interzise și a continuării activităților infracționale din detenție, dacă nu în scopul bunei funcționări a sistemului penitenciar, măcar pentru siguranța cetățeanului.

Cu sprijinul Guvernului României infractorii sfidează din penitenciar în mod direct victimele infracțiunilor, dar și românii care plătesc taxe și impozite pentru a fi în siguranță, se precizează în comunicatul FSANP, în care se acuză lipsa instalațiilor de bruiaj – o soluție tehnică la îndemână, dar a cărei aplicare este refuzată din rațiuni greu de înțeles – și, a aparatelor de control – cele câteva existente fiind, cu puține excepții, fie nefuncționale, fie neautorizate. Astfel, "crește exponențial riscul pentru siguranța penitenciarelor și golește de sens finalitatea actului de justiție reprezentat de aplicarea pedepsei privative de libertate".

"Angajații penitenciarelor efectuează sute de mii de ore suplimentare în scopul stopării acestui adevarat fenomen, favorizat de ani buni de lipsa de reacție a autoritățtilor statului la avertismentele repetate transmise de către organizațiile sindicale, organizații neguvernamentale și mass-media, mult înainte ca deținuți – vedetă să fie subiect mediatic. Planurile de măsuri dispuse de către conducerea sistemului penitenciar în scopul opririi intrării obiectelor interzise se dovedesc a fi neconcludente datorită lipsei resurselor necesare punerii în practică a acestora, dar și a dotărilor tehnice ce ar putea preveni ceea ce se dovedește a fi dificil de combătut cu mijloacele existente", se mai spune în documentul citat.

Sindicaliștii consideră că efortul lor depus pentru prevenirea și combaterea criminalității favorizate de obiectele interzise care pătrund în penitenciare este perfect ilustrat de expresia deloc onoranta pentru o misiune publica: „a căra apă cu sita”, din moment ce fenomenul în sinenu este controlat.  Degeaba descoperim, cu eforturi si riscuri, mii de obiecte interzise, daca fenomenul in sine nu poate fi controlat.

"Cerem Guvernului României responsabilitate. Cerem intervenție rapidă. Cerem Guvernului României respect pentru actul de justiție. Cerem luarea unor măsuri urgente dar la îndemână. Dacă nu pentru buna funcționare a sistemului penitenciar, măcar pentru siguranța cetățeanului", conchide comunicatul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel