Accizele la tutun, majorate. Vezi cu cât se scumpește un pachet de ţigări

-
-

Nivelul accizei totale pentru ţigarete, valabil pentru perioada 1 aprilie 2013-31 martie 2014, va fi majorat la 81,78 euro/1.000 ţigarete.

În situaţia în care comercianţii vor decide să transmită majorarea accizei în preţul ţigaretelor, un pachet s-ar putea scumpi cu circa 8,3 bani. Consumatorii se pot însă aştepta la o dublă scumpire dacă se ia în calcul şi deprecierea leului în raport euro.

Cursul valutar la care se calculează acciza la ţigarete şi la carburanţi în 2012 este de 4,5223 lei/euro, aceasta fiind cotaţia oficială anunţată de Banca Centrală Europeană  în prima zi lucrătoare din octombrie 2012.

 Prin urmare, dacă diferenţa de curs va fi transmisă în costul unui pachet de ţigări, preţul acestuia ar putea creşte cu circa 13 bani.

 În acelaşi timp, nivelul accizei specifice, exprimată în echivalent euro /1.000 de ţigarete, va fi fixat la 56,71 euro/1.000 ţigarete, în baza unei hotărâri aprobate în şedinţa de marţi a Guvernului.

 Guvernul a decis recent să decaleze cu trei luni calendarul de creştere a accizelor la ţigarete, astfel încât majorarea să fie aplicată în fiecare an de la 1 aprilie, nu de la 1 iulie ca în prezent, procedură care să fie menţinută până în anul 2017 inclusiv, pentru a genera încasări suplimentare la buget.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel