Grup de hackeri români, destructurat de DIICOT și FBI

diicot
diicot

În acte, preoți sau medici, în realitate, hackeri. Așa au păcălit un grup de 20 de români mai bine de o sută de cetățeni americani. Prejudiciul se ridică la patru milioane de dolari. Grupul a fost destructurat în urma a 27 de percheziţii organizate în această dimineaţă în Bucureşti şi alte şapte judeţe. 

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Gorj, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul   S.C.C.O. Gorj, "au procedat la  destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 20 de învinuiţi, specializat în săvârşirea de fraude informatice", potrivit jurnalul.o. În acest sens, "procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează un număr de 27 de percheziţii domiciliare  la  imobile aparţinând învinuiţilor.

Grupul, de 20 de persoane, a organizat licitații frauduloase pe site-uri de profil. Anunțurile fictive postate de ei au fost create prin schimbarea numelui, a adresei de mail și a altor date ale vânzătorului sau ale bunurilor oferite spre vânzare. Cumpărătorii era induși în eroare și transferau, în conturile indicate, un avans, fără a primi ulterior bunurile licitate. Pentru ridicarea banilor, liderul grupării a procurat diplome de licență falsificate, specializarea teologie sau medicină, pentru a obține vize de acces pe teritoriul SUA pentru membrii grupării. Învinuiţii se deplasau astfel pe teritoriul SUA unde le erau expediate acte de identitate, permise de conducere, documente de călătorie, toate falsificate, actele fiind utilizate în scopul ridicării în numerar a sumelor de bani şi expedierii acestor sume în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel