Gruia Stoica, trimis în judecată de DNA

gruia stoica deceee
gruia stoica deceee

Afaceristul Gruia Stoica, patronul Grampet, a fost trimis în judecată, miercuri, de procurorii DNA, pentru săvârșirea infracțiuni de cumpărare de trafic de influență în legătură cu o licitație de transport cărbune organizată de Complexul Energetic Oltenia.

Gruia Stoica se află în prezent în stare de arest preventiv.

Dosarul său se va judeca la Curtea de Apel București.

DNA a transmis, pe 29 ianuarie, într-un comunicat de presă, că afaceristul Gruia Stoica este urmărit penal pentru cumpărare de influență, în timp ce avocatul Doru Boștină, de la “Boștină & Asociații” este urmărit penal pentru trafic de influență.

Procurorii susțin că Stoica i-a oferit 3 milioane de euro avocatului Doru Boștină, în schimbul pretinsei influențe pe care Boștină ar avea-o pe lângă directorul general al CFR Marfă. Avocatul urma să afle ce preț vrea să ofere CFR Marfă în cadrul unei licitații organizată de Complexul Energetic Oltenia, pentru ca GFR să ofere “un preț cât mai apropiat de cel propus” de CFR Marfă, “astfel încât profitul înregistrat pe parcursul derulării contractului să fie maximizat ori eventualele pierderi minimizate”, mai arată anchetatorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel