Groapa de gunoi a municipiului Deva fumegă de trei zile

groapa de gunoi deva
groapa de gunoi deva

Mai multe cartiere ale municipiului Deva au fost afectate, luni dimineaţa, timp de peste două ore, de fumul provenit de la incendiul care a izbucnit în urmă cu trei zile la groapa de gunoi a oraşului, atmosfera degajându-se după ce vântul şi-a schimbat direcţia şi a început să bată spre cursul văii Mureşului.

Prezenţa fumului urât mirositor a fost semnalată şi în localităţile Şoimuş şi Bălata, din vecinătatea municipiului Deva, transmite Agerpres.

Aproape 50 de pompieri militari de la detaşamentele din Deva şi Hunedoara au intervenit, în ultimele zile, cu trei autospeciale, pentru stingerea incendiului izbucnit, sâmbătă, la groapa de gunoi din Deva. Incendiul este favorizat de pungile de biogaz formate în masa de deşeuri, fapt care duce la reaprinderea unor focare, în ciuda eforturilor făcute de pompierii militari.

„Este a treia zi de când angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara intervin pentru limitarea incendiului de la groapa de gunoi a municipiului Deva şi stingerea tuturor focarelor. Lichidarea focului este influenţată însă de cantitatea de deşeuri care arde şi de condiţiile meteo. Chiar dacă în unele zone focul a fost stins, există pericolul reaprinderii din cauza pungilor de biogaz“, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, locotenent Anemona Doda.

Din primele investigaţii, specialiştii ISU Hunedoara au apreciat că incendiul de la groapa de gunoi a municipiului Deva a izbucnit din cauza autoaprinderii pungilor de biogaz formate în interiorul acesteia, focul fiind favorizat de căldura excesivă de la sfârşitul săptămânii trecute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel