Greșeli alimentare despre care nu credeai că îți distrug tenul

Unele greșeli alimentare îți afectează tenul.

Riduri

Pielea își pierde din elasticitate odată cu înaintarea în vârstă, însă acest lucru poate fi agravat dacă ești un mare consumator de dulciuri. Zahărul rafinat din dulciuri este cel mai mare dușman al tenului, nicidecum zaharurile care se regăsesc în mod natural în fructe și legume.  

Acnee

Orezul alb, pâinea albă, covrigii, bagheta, fulgii de porumb, pastele, pizza și stafidele nu sunt recomandate dacă vrei să ai o piele frumoasă și catifelată. Toți acești carbohidrați simpli generează o creștere bruscă a glicemiei. Corpul tău va lucra ca să elibereze mai multă insulină, un hormon care stimulează producția de sebum, lucru care favorizează apariția coșurilor.

Piele uscată

Grăsimile Omega-3 sunt importante pentru piele. Specialiștii de la publicația medicală wemd.com susțin că sursele vegetale de Omega-3 nu furnizează o cantitate suficientă. Dacă ai o dietă vegană, poți să furnizezi corpului grăsimi bune din uleiurile presate la rece, oleaginoase și soia. Dacă regimul tău alimentar nu include deloc proteine de origine animală, cantitatea de acizi omega-3 va fi mereu mai scăzută.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel