Google, Microsoft, McDonald's, JP Morgan şi Merck, listate la BVB

Acţiunile companiilor americane Google, Microsoft, McDonald's, JP Morgan şi Merck vor fi listate de joi pe sistemul alternativ de tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti, potrivit unui comunicat al casei de brokeraj Tradeville, informează Agerpres.

Acţiunile se pot tranzacţiona prin orice intermediar autorizat care are calitatea de participant la BVB, iar pentru clienţii Tradeville, acţiunile americane pot fi tranzacţionate atât pe platforma web, cât şi pe platformele companiei iPhone şi Android, la un comision de tranzacţionare unic de 0,25%.

Programul de tranzacţionare pentru acţiunile companiilor americane va fi între 16:30 şi 18:30.

Google este lider pe segmentul motoarelor de căutare pe internet, având o cotă globală de piaţă de peste 60%. Pe 13 aprilie 2012, Google a raportat datele financiare pentru primul trimestru, înregistrând creşteri cu 24% ale veniturilor raportate, în timp ce profitul net a fost de 8,88 dolari/acţiune, în creştere cu 58,8% faţă de perioada similară din 2011.

Compania Microsoft deţine o poziţie dominantă pe piaţa aplicaţiilor software pentru birou (suita Office), iar produsele Windows rulează pe circa 90% dintre computerele personale din întreaga lume.Pentru anul fiscal 2012, analiştii citaţi de Reuters, aşteaptă, în medie, o creştere a vânzărilor de 6,2% şi o stagnare a EPS faţă de anul anterior.

Cel mai mare lanț de restaurante, după vânzările totale la nivel mondial, McDonald's Corp. (MCD) a reuşit să îşi depăşească estimările, stabilite în 2003, de creştere a vânzărilor cu 3-5% anual, iar pe cele de creştere a veniturilor operaţionale cu 6-7%. Capitalizarea companiei se cifrează la peste 98 miliarde de dolari.

JPMorgan Chase&Co (JPM), lider al industriei serviciilor financiare cu active de 2.320 miliarde de dolari, prezintă un potenţial mai ridicat de creştere a afacerilor în comparaţie cu alte bănci similare, conform valorii indicatorului credite acordate/depozite atrase, reiese din analiza Tradeville. În pofida faptului că, în T1 2012, profitul net al băncii s-a situat peste așteptările analiştilor chestionaţi de Reuters (1,31 vs 1,28 dolari/acţiune), acesta a scăzut cu 3,1%, de la nivelul record de 5,56 miliarde de dolari, în T1 2011, la 5,38 miliarde de dolari.

Compania Merck, una dintre cele mai mari din lume pe segmentul farmaceutic, a previzionat pentru 2012 un profit net similar celui din 2011 (3,75-3,85 dolari/acţiune), prognoză asemănătoare celei a analiştilor Reuters (3,81 dolari/acţiune), deși estimările pentru cel de-al doilea trimestru al anului 2012 sunt de diminuare a profitului net pe acțiune, până la 0,59 dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel