Gogoși pufoase de casă, decupate cu paharul. Rețeta bunicii, adorată în copilărie

Ema Apostu / 19 sep 2019 / 09:06 Salveaza PDF Comentarii

Gogoși pufoase de casă, decupate cu paharul. Rețeta bunicii, adorată în copilărie. Gogoșile decupate cu paharul făceau deliciul zilelor răcorase, în copilăria petrecută la bunici. Se prepară simplu, distractiv și sunt extrem de gustoase.

Ingrediente pentru gogoşile pufoase de casă, decupate cu paharul

 

500 g făină
2 ouă
un pahar de lapte
1/2 pahar de zahăr
un plic drojdie (7 g) sau proaspătă (25 g)
coaja unei lămâi
2-3 linguriţe esenţă vanilie
zahăr pudră (opţional)
ulei pentru prăjit

Cum se prepară gogoşile pufoase de casă, decupate cu paharul

 

Gogoși pufoase de casă, decupate cu paharul. Rețeta bunicii, adorată în copilărie. Încălzim laptele cu zahărul (nu-l fierbem!), dizolvăm drojdia în laptele călduţ, apoi adăugăm o mână de făină (cam două-trei linguri), cam cât să obţinem o compoziţie cu o consistenţă asemănătoare celei a iaurtului (aceasta este numită maia sau plămadă). Lăsăm maiaua gogoşilor la crescut cam 15 minute, într-un loc mai călduros, scrie barbatlacratita.ro.

Gogoși pufoase de casă, decupate cu paharul. Rețeta bunicii, adorată în copilărie. După ce creşte plămada, adăugăm cele două ouă, coaja de lămâie rasă şi esenţa de vanilie după gust. Omogenizăm şi începem să adăugăm treptat faina, frământând până când obţinem un aluat nelipicios şi elastic, exact ca în cazul aluatului de pâine. Punem apoi aluatul gogoşilor la crescut într-un loc călduros. Îl lăsăm aproximativ 15-20 minute, timp în care aproape că îşi dublează volumul).

Gogoși pufoase de casă, decupate cu paharul. Rețeta bunicii, adorată în copilărie. Pudrăm cu făină blatul de lucru al bucătăriei şi întindem aluatul de gogoşi într-o foaie de grosimea unui deget (folosind sucitorul sau o sticlă). După aceea decupăm foaia cu ajutorul unui pahar. Șuviţele de aluat care rămân în urma decupării gogoşilor pufoase le frământam şi repetăm procesul până când terminăm de decupat tot aluatul de gogoşi.

Gogoși pufoase de casă, decupate cu paharul. Rețeta bunicii, adorată în copilărie. ÎBucăţile de gogoşi decupate cu paharul le vom lăsa la crescut vreo zece minute. Punem gogoşile la prăjit atunci când uleiul este bine încins, prăjindu-le pa ambele părţi. Gogoşile pufoase pot fi servite simple sau pudrate cu zahăr, glazurate cu ciocolată.


Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24