Gogoși de post. Rețeta rapidă și economică

Ema Apostu / 18 noi 2019 / 18:33 Salveaza PDF Comentarii

Gogoși de post. Rețeta rapidă și economică. În perioada Postului Crăciunului, gogoșile reprezintă desertul cel mai la îndemână. Se prepară rapidă și nici nu te costă mult.

Ingrediente

500 g faină
250 ml apă (călduţă, neapărat!)
25 g drojdie proaspătă
50 ml ulei
2-3 linguri zahăr
2 fiole esență de vanilie
1 praf de sare

Vezi și: Ce mâncăm în post. Mencinicopschi: Sfinţii au mâncat crenvurști vegetali cu E-uri? Poate fi un aliment de post?

Cum se prepară


Gogoși de post. Rețeta rapidă și economică. Se dizolvă drojdia în puțină apă călduță. În cazul drojdiei uscate, se folosesc doar 10 grame. Combină, într-un vas, făina și sarea. Adaugă drojdia desfăcută în apă călduță, esența, uleiul, scrieretete.unica.ro. Toarnă, treptat și amestecă continuu, restul de apă călduță, până obții un aluat omogen și lipicios, dar care nu se lipește de mâini.

Gogoși de post. Rețeta rapidă și economică. Acoperă cu un prosop (umezit) și lasă gogoșile la dospit până își dublează volumul. Unge masa de lucru cu puțin ulei. Pune aluatul de gogoși de post, mai frământă de 2-3 ori și întinde-l cu sucitorul. Formează, cu paharul, gogoșile. Lasă să mai crească 2-3 minute.

Gogoși de post. Rețeta rapidă și economică. Încinge ulei într-un vas înăltuț și pune la prăjit gogoșile. Când sunt gata, scoate-le pe un șervet de hârtie, care să absoarbă excesul de ulei, pudrează-le cu zahăr vanilat și gogoșile sunt numai bune de servit!

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27