Scandalul Nassar: Nadia Comăneci, mesaj către federaţia americană de gimnastică

Nadia Comaneci
Nadia Comaneci

Nadia Comăneci cere schimbări drastice în cadrul federaţiei americane, după scandalul Nassar.

Fosta mare gimnastă română Nadia Comăneci, care trăieşte în Oklahoma City, a cerut schimbări drastice în cadrul Federaţiei Americane de Gimnastică (USA Gymnastics), zguduită de un scandal care l-a implicat pe Larry Nassar, fostul medic al lotului feminin de gimnastică artistică al Statelor Unite, condamnat la închisoare pe viaţă pentru abuzarea sexuală a gimnastelor, relatează Reuters.

Campioane olimpice ca Simone Biles şi Aly Raisman au acuzat federaţia americană de profil şi Comitetul Olimpic american că ani la rândul au ignorat plângerile făcute de sportive şi cererile lor de a fi protejate. Conducerea USA Gymnastics a demisionat săptămâna trecută din cauza presiunii puse de Comitetul Olimpic al Statelor Unite, iar în prezent se desfăşoară anchete în cadrul ambelor organisme.

E nevoie de schimbări drastice în USA Gymnastics şi noi reguli trebuie să fie implementate pentru siguranţa sportivilor, a declarat Comăneci (56 de ani) pentru Reuters, fără a preciza, însă, ce măsuri s-ar impune. Nadia a menţionat că vorbeşte din afara fenomenului, ca o persoană căreia îi pasă de siguranţa copiilor.

Pe primul plan, siguranţa copiilor

Pot spune doar că e nevoie de o schimbare, o schimbare care să pună pe primul plan siguranţa copiilor, a mai spus multipla campioană olimpică. Larry Nassar, 54 de ani, a fost condamnat săptămâna trecută, de un tribunal din Michigan, la până la 175 de ani de închisoare pentru abuzarea sexuală a mai multor gimnaste.

O sentinţă pentru acuzaţii similare va fi anunţată săptămâna aceasta, de către un alt tribunal din Michigan. Îmi pare foarte rău pentru tinerele care au fost abuzate şi le admit curajul de a vorbi public despre asta, a mai spus Comăneci, care a făcut istorie în 1976 la Jocurile Olimpice de la Montreal, când a devenit prima gimnastă notată cu 10 la o Olimpiadă.

[citeste si]

Nadia, care a fugit din România în 1989, înaintea căderii regimului comunist, conduce, împreună cu soţul său Bart Conner, şi el fost campion olimpic la gimnastică, o academie de gimnastică în Oklahoma.

Comăneci a mai spus că acum atenţia trebuie să se concentreze asupra victimelor lui Nassar: E important să li se facă dreptate şi să primească susţinerea de care au nevoie. Părinţii trebuie să îşi ştie tot timpul copiii în siguranţă în orice mediu sportiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel