Gigi Bercali așteaptă decizia în dosarul schimburilor de terenuri cu MApN

babiuc becali
babiuc becali

După mai multe amânări, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmează să se se pronunţe joi în dosarul schimburilor de terenuri cu MApN în care sunt inculpaţi, printre alţii, europarlamentarul Gigi Becali şi fostul ministru al Apărării Victor Babiuc.

 La sfârşitul lunii aprilie, procurorii DNA au cerut pedepse cu închisoarea pentru toţi inculpaţii din dosarul schimburilor de terenuluri cu MApN, în care sunt implicaţi printre alţii, europarlamentarul George Becali şi fostul ministru al Apărării Victor Babiuc.

 Procurorii DNA au mai cerut obligarea lui Becali şi a lui Babiuc la plata sumei de 448.378 USD, reprezentând diferenţa de curs valutar a valorii terenurilor schimbate. De asemenea, fostul secretar de stat în Ministerul Apărării Naţionale (MApN) şi fost şef al Marelui Stat Major General, Dumitru Cioflină, şi europarlamentarul George Becali sunt obligaţi să plătească 423.380 USD, suma reprezentând diferenţa de valoare a terenului schimbat. Potrivit DNA, Becali mai are de achitat suma de 21.000 de USD, contravaloarea de la momentul tranzacţiei a 1,7 hectare de teren pe care europarlamentarul nu l-a predat.

 Fostul ministru al Apărării Victor Babiuc a fost deferit justiţiei, în noiembrie 2010, de procurorii DNA, sub acuzaţia de abuz în serviciu contra intereselor publice şi luare de mită, iar europarlamentarul George Becali sub acuzaţia de complicitate la abuz în serviciu. De asemenea, Dumitru Cioflină, fost secretar de stat în Ministerul Apărării Naţionale (MApN) şi fost şef al Marelui Stat Major General, este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată. Ioana Cristina Anca Babiuc, fiica fostului ministru al Apărării din perioada 1997 - 2000, este acuzată de complicitate la luare de mită.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel