Gheorghe Ialomiţianu: Proiecte de peste 53 miliarde euro ar putea primi finanţare europeană

gheorghe ialomitianu
gheorghe ialomitianu

Peste 28.000 de proiecte, în valoare de peste 53 miliarde euro, ce ar putea fi finanţate prin fonduri europene, au fost depuse, însă implementarea efectivă a proiectelor aprobate are rezultatele aşteptate, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, marţi, la o conferinţă pe tema fondurilor europene.

„Dacă analizăm stadiul utilizării instrumentelor structurale, peste 28.000 proiecte au fost depuse, în valoare de peste 53 miliarde euro. Au fost aprobate 7.400 de proiecte în valoare de 18,3 miliarde euro. Dacă analizăm, însă, ducerea lor până la capăt, situaţia nu este foarte bună“, a afirmat Ialomiţianu, citat de Agerpres.

De asemenea, acesta a precizat că din aproape 7.500 de contracte de finanţare semnate, în valoare de 12,8 miliarde euro, peste 10 miliarde euro provin de la Uniunea Europeană. „Suma absorbită de beneficiari este de 2,41 miliarde euro“, a adăugat acesta.

Ministrul Finanţelor a precizat că băncile ar trebui să se implice mai mult în asigurarea resurselor pentru cofinanţarea proiectelor finanţate din fonduri europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel