Geoană: Scânteia care stă la baza scandalului pentru demiterea de la Senat ar fi eşecul organizării unei vizite în SUA a lui Ponta

mircea_geoana_presedinte
mircea_geoana_presedinte

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat luni seară, la Antena 3, că "scânteia" scandalului privind demiterea sa de la şefia Senatului, cerută de conducerea PSD, ar fi fost faptul că preşedintele PSD, Victor Ponta, ar fi înregistrat un eşec în a-şi organiza o vizită în SUA.

"Ceea ce a deranjat probabil este că domnul Ponta a încercat să-şi organizeze o vizită în America fără să-mi spună, să mă roage <<dom’le, poate ştiţi pe cineva pe acolo, poate aţi fost pe acolo ambasador nişte ani, poate aveţi nişte contacte pe la Senat>>. Aceasta a fost de fapt scânteia care a declanşat această furtună care sper să fie o furtună temporară, pentru că s-a încercat organizarea unei vizite, iar din motive care îmi scapă nu s-a putut realiza", a spus Geoană.

Fostul lider al PSD a respins acuzaţiile privind faptul că s-ar fi prezentat în SUA ca fiind liderul opoziţiei, menţionând că dacă ar fi încercat această strategie s-ar fi "făcut de râs", întrucât ar fi însemnat să încerce să-i "prostească pe americani".

Geoană a mai admis că momentul retragerii sprijinului politic pentru  Adrian Năstase la  şefia Camerei Deputaţilor a reprezentat o greşeală. "Cred că din punct de vedere al poziţiei noastre de atunci, probabil că da. Dar acum avem cu totul alt context", a susţinut el, după ce a fost întrebat dacă a greşit prin cedarea funcţiei lui Năstase liberalului Bogdan Olteanu, în legislatura trecută.

Totodată, Geoană a mai afirmat că schimbarea sa din funcţie ar însemna "un cadou" la împlinirea a 60 de ani pentru preşedintele Traian Băsescu, fiind ultima funcţie în statul român care mai e deţinută de opoziţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel