Geoană: Renunţarea preşedintelui la serviciile MAI, o jignire inutilă

geoana
geoana

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, apreciază că Fostul lider al PSD Mircea Geoană a declarat, duminică, la Dăbuleni, judeţul Dolj, că actualii guvernanţi ar trebui să arate mai multă "compasiune şi solidaritate" cu lucrătorii Ministerului Administraţiei şi Internelor, care au protestat faţă de "amputarea" salariilor.

Potrivit Medifax, şeful Senatului cataloghează gestul preşedintelui Traian Băsescu de a renunţa la serviciile lucrătorilor din MAI drept o "jignire".

"Trebuie să te pui şi în situaţia unui subofiţer sau unui tânăr ofiţer care are salariul amputat, care este disperat şi care nu mai are cu ce să-şi plătească ratele la casă sau cu ce să-şi trimită copiii la şcoală. Eu cred că trebuie mult mai multă compasiune şi solidaritate reală, nu doar mimată, din partea conducerii statului. Cred că este o jignire inutilă şi care nu îşi are rostul. Până la urmă putem comenta de ce poliţiştii fac grevă", a declarat Mircea Geoană.

El apreciază că soluţia de rezolvare a problemelor lucrătorilor din MAI o reprezintă revenirea la salariile de dinainte de adoptarea măsurilor de austeritate, adoptate de Cabinetul Boc.

"Cred că este o formă de oprobiu la adresa a două forţe extrem de importante în sistemul de ordine publică naţională, Poliţia şi Jandarmeria, şi nu refularea domnului preşedinte după marşul de la Cotroceni este soluţia. Cred că aceşti oameni trebuie încurajaţi, trebuie să încercăm să revenim la salariile de înainte de aceste măsuri de austeritate, valabil şi pentru dascăli şi pentru cadrele medicale şi alte categorii de funcţionari", a mai spus Mircea Geoană.

Citeşte şi: Somnul Naţiunii naşte monştri. Unul deja stăpâneşte România Băsescu: Angajaţii MAI au subminat autoritatea statului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel