Geoană: Iliescu are o problemă cu orice alt lider PSD în afară de el însuşi. Este un fel de răutate adunată în timp

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat într-un interviu că preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, are o problemă în a accepta orice alt lider al partidului în afară de el însuşi, fiind vorba despre "răutate adunată în timp".

Geoană precizează că Iliescu a lansat, în timp, atacuri nedrepte la adresa tuturor preşedinţilor PSD, fie că a fost vorba despre Adrian Năstase, Mircea Geoană sau, mai nou, Victor Ponta.

"Este o dificultate pe care domnul Iliescu o are cu a accepta oricare alt lider al partidului în afară de domnia sa. Când era Adrian Năstase preşedintele partidului, etichete şi atacuri mai mult sau mai puţin directe, dar dureroase, şi care au dus la pierdere de imagine şi de voturi. Când am fost eu, nu mai discut, eu măcar am avut curajul să îl înfrunt în bătălie directă şi să îl înfrâng. Acum Victor Ponta, pe care l-a susţinut. Este cel puţin ciudat şi extrem de prost perceput de public când Ion Iliescu şi Roberta Anastase spun practic acelaşi lucru, că Victor Ponta nu ar suficient pregătit pentru a fi prim-ministru şi domnul Năstase ar fi poate un prim-ministru mai bun.

Nu pot să spun că nu recunosc acest tip de atac în atacuri pe care le-a exersat cu destul de multă abilitate şi la adresa mea, şi a lui Năstase. Indiferent dacă ne place sau nu Ponta, este cel propus astăzi de partid ca prim-ministru şi orice formă de dubiu cu privire la persoana candidatului nostru şubrezeşte şansele partidului pentru a avea succes anul viitor. Cred că este un fel de răutate adunată în timp, pe care mă miră că domnul Iliescu, la senectutea la care a ajuns, nu găseşte înţelepciunea să o reprime", a precizat Mircea Geoană.

De asemenea, Geoană lansează o serie de critici şi la adresa lui Miron Mitrea, afirmând că alegerea acestuia ca şef de campanie a lui Sorin Oprescu este o idee nefericită. Întrebat dacă  în condiţiile în care, înaintea Congresului din 2005, unii lideri ai PSD, printre care şi domnul Viorel Hrebenciuc, îl acuzau că ar fi omul lui Traian Băsescu, președintele Senatului a declarat că: " Am un semn de întrebare şi sunt rezervat în a arăta cu degetul către alţi colegi. Alţii şi-au făcut un obicei să pună tot ce nu a mers bine în partid pe seama mea exclusiv, de parcă ei nu ar fi fost prin jur, nu ar fi condus campanii, nu ar fi fost vicepreşedinţi sau preşedinţi de onoare. E OK. Este obligaţia liderului să îşi asume şi succesul şi eventualele eşecuri. Dar pentru mine, în continuare, cel mai mare mister din ultimii ani de zile, în afară de alegerile prezidenţiale, este modul în care, într-o noapte, s-au topit cinci procente pe care PSD le avea în faţa PDL în 2008, când domnul Mitrea era şef de campanie. Aş fi în continuare interesat să văd explicaţia, a declarat Mircea Geoană.

Preşedintele Senatului vorbeşte şi despre modificarea Constituţiei, afirmând că susţine menţinerea Parlamentului bicameral, în condiţiile în care statul de drept din România este din ce în ce mai fragil, iar Executivul are tendinţe abuzive.

"Constituţia, în opinia mea, nu poate fi modificată înainte de alegerile de anul viitor, pentru că actualul Parlament nu este dispus să intre într-o astfel de conversaţie, pentru că revizuirea Constituţiei nu se face de dragul unor alegeri. Tema reorganizării administrativ-teritoriale cred că, la un moment potrivit, ar trebui discutată, dar nu în această perioadă în care totul capătă iz electoral şi suspiciuni electorale. Trebuie o evaluare după o discuţie cumpănită, nu să ne lansăm în aventuri riscante" a mai declarat președintele Senatului.

Sursa:  Mediafax

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel