Găluște pufoase pentru supă. Rețetă transmisă de trei generații

Nu îți ies găluștele oricât de mult ai încerca? Din trei ingrediente și cu o rețetă transmisă de trei generații, iată cum trebuie să procedezi pentru a obține cele mai pufoase găluște.

E foarte important de menționat că, odată ce ai pregătit compoziția de găluște, nu o poți lăsa mult timp înainte de a forma găluștele. Trebuie să fie suficient de densă încât să nu curgă. Dacă totuși ți se întâmplă ca prima gălușcă adăugată în supă să se destrame, mai adaugă în compoziție o linguriță de griș și omogenizează sau mai lasă compoziția să stea două minute.

Ingrediente necesare:

3 ouă

300 g griș

un praf generos de sare.

Separă ouăle și bate albușurile spumă până ce se țin de tel, apoi întoarce gălbenușurile peste albușuri unul câte unul, urmate de un praf de sare.

Adaugă grișul și amestecă cu grijă, pentru a nu face cocoloașe. Când compoziția capătă o consistență suficient de groasă, udă lingurița în supă, ia apoi din compoziție și coboară lingurița în supă, pentru a forma găluștele, notează retetepractice.ro. Continuă procedeul până când ai format toate găluștele și lasă-le să dea în clocot la foc mare pentru câteva secunde. Ulterior, toarnă o cană de apă cât mai rece, adaugă pătrunjelul și oprește focul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel