EXCLUSIV  Gabriela Băncilă (ANM), avertisment pentru turiştii care vor să facă drumeţii la munte de Paşti. "Când vor ajunge la Babele, vor înţelege"

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Gabriela Băncilă, director de operaţiuni în cadrul ANM, a venit cu sfaturi importante pentru turiştii care merg la munte, în staţiunile de pe Valea Prahovei mai ales, şi vor să urce la altitudini mari cu telecabina, pentru ca ulterior să facă drumeţii. 

"Cei care îşi pregătesc drumeţii la munte să aibă grijă că există zăpadă la altitudini mari. Acolo, riscul de avalanşă există încă. Să nu fim tentaţi să asociem vremea însorită, foarte călduroasă, de tricou şi tenişi, cu faptul că vom merge la munte şi vom merge pe trasee uşor. Şi când vor ajunge la Babele, turiştii vor înţelege că nu pot aşa, nu vor putea ajunge la vârful Omu. Vor înţelege că au ajuns într-un loc total diferit faţă de ce se întâmplă la baza muntelui", a spus Gabriela Băncilă, într-un interviu exclusiv pentru DC NEWS.

Avertisment privind radiaţiile ultraviolete

"Putem să mergem şi la mare. Nu vor fi 27 de grade acolo, pentru că influenţa moderatoare a apei mării îşi spune cuvântul. Dar, cu siguranţă putem alege să mergem fie la mare, fie la munte. Ne putem bronza la fel de bine şi la fel de intens în ambele locuri. Indiferent unde mergem, trebuie să folosim cremă de protecţie, pentru că intensitatea radiaţiilor ultraviolete acţionează la fel de puternic pe cât acţionează şi la malul mării. Aşa cum apa şi nisipul reflectă razele, aşa e şi la munte, unde drumul parcurs de intensitatea radiaţiei este mai mic. Astfel, intensitatea este mai mare, şi se adaugă şi faptul că sunt reflectate de zăpadă", a mai declarat Gabriela Băncilă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel