Gabriel Leş, despre achiziţia de elicoptere: S-au cerut referinţe mai multor producători

Loredana Brumă / 02 apr 2019 / 23:00 Salveaza PDF Comentarii
Gabriel Leș
Descriere foto: Gabriel Leș

Ministrul apărării Naţionale, Gabriel Leş, a declarat referitor la înzestrarea cu elicoptere a armatei că au fost trimise scrisori către producători pentru a putea finaliza "un studiu de concept", însă în prezent nu a fost pornit un program de achiziţii.

"S-au cerut nişte referinţe de la mai mulţi producători, fie că vorbim de Airbus, Sikorski, Boieng, vreo patru sau cinci producători de elicoptere, ca să ne dăm seama în acest moment ce există pe piaţă, ca să putem finaliza un studiu de concept pentru ce înseamnă înzestrarea cu elicoptere. (...) Capabilitatea pe care noi o avem în acest moment de elicoptere va ajunge la sfârşit în următorii ani de zile şi acest program este foarte important pentru forţele aeriene române. Dar nu discutăm de un program pornit, în sensul de pornirea unei achiziţii, pe această zonă, la acest moment.

Discutăm doar de nişte scrisori care au fost trimise la producători ca să vedem ce există la momentul acesta pe piaţă, ca să poţi finaliza acel studiu de concept", a spus Gabriel Leş la TVR1.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27