Căpşunele, cireşele, afinele şi alte fructe de pădure ajută la menţinerea acuităţii mintale şi la reducerea pierderii memoriei, informează Cercetătorii de la Spitalul Brigham and Woman`s din Boston au constat că un consum ridicat de fructe de pădure (bogate în antioxidanţi) pot întârzia cu 2,5 ani deteriotarea cognitivă care apare odată cu înaintarea în vârstă.
Studiul publicat în revista Asociaţiei Americane de Neurologie arată că afinele sunt considerate “super fructe” datorită nivelului ridicat de flavonoide. Acestea sunt compuşi care se găsesc în formă naturală în plante şi au proprietăţi puternice antioxidante şi antiinflamatorii. Flavanoidele sunt substanţe care previn oxidarea, reacţie chimică care poate distruge celulele.
Experţii spun că fructele de pădure au mari beneficii în încetinirea declinului cognitiv care duce la Alzheimer şi la alte demenţe. Studiile au arătat că funcţia cerebrală (raţionamentul, memoria şi înţelegerea) începe să se deterioreze începând cu vârsta de 45 de ani. Prin urmare, consumul de fructe de pădure este indicat pentru a preveni semnele îmbătrânii capacităţii cognitive.
Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii mai mult de 35 de milioane de persoane din întreaga lume suferă de demenţă, iar numărul lor se va tripa până în anul 2030. Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News