FRF: Explozia de la Mogoșoaia, cauzată de nerespectarea protecţiei muncii

explozie
explozie

 Explozia de la Centrul de Fotbal din Mogoşoaia, a fost cauzată de nerespectarea în totalitate a prevederilor protecţiei muncii de către muncitorii care lucrează la reabilitarea terenului 2, informează  Federaţia Română de Fotbal.

"În cursul după-amiezii zilei de azi, 8 octombrie, a avut loc o uşoară explozie la viitoarea centrală electrică a celor două terenuri din incinta Centrului de Fotbal al FRF de la Mogoşoaia. Acest nefericit eveniment s-a datorat cu precădere faptului că muncitorii firmei care realizează reabilitarea terenului 2 nu au respectat în totalitate prevederile protecţiei muncii. În atare condiţii, scânteile generate de aparatul de sudură au intrat în contact cu anumite substanţe inflamabile aflate în viitoarea centrală, care va asigura, printre altele, şi încălzirea celor două terenuri şi care, în momentul de faţă, nu este racordată la nicio instalaţie electrică şi termică a Centrului şi nici la instalaţia de nocturnă", se arată în comunicatul FRF.

"Unul dintre muncitorii firmei evocate a scăpat nevătămat, al doilea suferind uşoare arsuri la ambele mâini, fiind transportat la spital şi aflându-se în afara oricărui pericol. Pagubele materiale sunt nesemnificative, programul echipei noastre naţionale nefiind afectat de acest incident minor. Cu sprijinul IGSU şi al autorităţilor în materie de protecţie a muncii, la fost demarată o anchetă, rezultatele acesteia urmând să fie făcute publice în momentul încheierii sale", se precizează pe site-ul FRF.

 Lotul echipei naţionale se află în cantonament la Mogoşaia pentru a pregăti meciurile cu Turcia (vineri, la Istanbul) şi Olanda (16 octombrie, la Bucureşti) din preliminariile Cupei Mondiale din 2014. Jucătorii antrenaţi de Victor Piuţurcă se aflau în hotelul centrului, în momentul producerii exploziei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel