Franks: Vrem o creştere economică susţinută care să fie resimţită şi de populaţie

jeffrey franks sustine ca romania are redresare economica
jeffrey franks sustine ca romania are redresare economica

Şeful delegaţiei FMI la Bucureşti, Jeffrey Franks, a declarat la o întâlnire cu preşedintele Senatului, Mircea Geoană, că este de remarcat faptul că în aceste momente România merge pe un drum de redresare economică, dar acest fapt trebuie să se reimtă şi în buzunarele oamenilor.

Franks susţine că primordiale pentru România sunt menţinerea riscurilor la un nivel cât mai scăzut şi continuarea reformelor şi a redresării economice."E plăcut să vezi că există redresare economică, dar vrem şi altceva. Vrem o creştere economică susţinută, pentru că numai cu o creştere care să fie resimţită şi de populaţie bunăstarea va creşte semnificativ. Nu are niciun rost să ai creştere economică dacă ea nu este resimţită de către populaţie", a spus şeful delegaţiei FMI, citat de Mediafax.

Mircea Geoană a ridicat, la rândul său, problema unei eventuale creşteri a preţurilor la alimente şi la unele bunuri şi servicii în contextul liberalizării pieţii energetice.

Preşedintele Senatului a sugerat Fondului identificarea a 20 de proiecte majore pentru următorii ani, care să fie agreate de întreaga clasă politică şi care să fie menţinute indiferent de partidul aflat la guvernare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel