Ford va fabrica la Craiova un motor de 1,5 litri, pe benzină

Compania Ford a anunțat luni, într-un comunicat de presă, că urmează să construiască la Craiova un alt tip de motor, cu o capacitate de 1,5 litri, pe benzină. Intrarea acestuia în producția de serie se va face abia la începutul anului viitor.

"Ford începe demersurile pentru construcţia unui al doilea motor la Craiova, motorul de 1,5 litri pe benzină", confirmă într-o declarație reprezentanții companiei.

Primul produs de acest fel a fost lansat în luna mai, când Ford a scos pe piață primul motor, EcoBoost de 1 litru, desemnat "Motorul Internaţional al Anului" pentru 2012 de către revista Engine Technology International.

De asemenea, Ford România a început, luni, producţia de serie a autovehiculelor.

Primul model produs de Ford la Craiova este noul Ford B-MAX, vehiculul monovolum din segmentul B, construit exclusiv în fabrica din țara noastră. B-MAX va fi disponibil cu ambele versiuni de 100 CP şi 120 CP ale motorului EcoBoost de 1 litru. Noul model poate fi comandat în România din luna martie, preţurile plecând de la 13.400 de euro. Comenzile vor fi onorate începând cu data de 15 septembrie.

Preşedintele Traian Băsescu a fost primul cumpărator al modelului B-MAX, maşină la volanul căreia s-a urcat şi a testat-o în incinta fabricii.

Ford estimează pentru anul acesta un număr de 60.000 de mașini B-MAX construite la Craiova, iar pentru 2013, aproximativ 105.000 de unităţi, modelul fiind destinat în principal pieţelor externe.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel