Forbes: Situația din România, mai îngrijorătoare decât cea din Grecia

Par3477374
Par3477374

Potrivit jurnaliștilor de la Forbes, situația din România este mult mai îngrijorătoare, comparativ cu cea din Grecia, iar analiștii ar trebui să-și îndrepte atenția asupra a ceea ce se întâmplă pe scena politică românească.

Potrivit Forbes, criza financiară  a determinat modificări la nivel politic și economic în mai multe state din zona estică a Europei, dar sectorul economic din România a înregistrat scăderi masive.

Pentru exemplificare, jurnaliștii de la Forbes fac aluzie la scăderea numărului de înmatriculare a automobilelor în perioada 2007-2011. În perioada menționată, România se clasează pe primul loc în Europa privind numărul de mașini înmatriculate, înregistrând o scădere de peste 74%, față de 15,8% cât s-a înregistrat la nivelul UE.

Deși jurnaliștii de la Forbes consideră situația Greciei gravă, din cauza datoriei mari, ei susțin că România se confruntă cu probleme mult mai mari, economice și politice, mai ales că zeci de mii de români protestează în țară și în străinătate împotriva Guvernului şi a preşedintelui Băsescu.

Jurnaliștii de la Forbes consideră că factorii de decizie politică și monetară, în special cei de la Banca Centrală Europeană și Fondul Monetar Internațional, nu trebuie să piardă din vedere ceea ce se întâmplă în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel