FMI sprijină măsurile sociale şi economice ale guvernului bulgar

FMI
FMI

Fondul Monetar Internaţional şi-a exprimat, miercuri, sprijinul pentru guvernul bulgar și dorința de a ajuta persoanele cele mai defavorizate şi întreprinderile, menţinând în acelaşi timp o anumită stabilitate fiscală, informează Agence France-Presse.

Autor: Cătălina Grigore

Şeful misiunii FMI, Michele Shannon, a salutat „voinţa noului guvern bulgar de a menţine continuitatea politicilor macroeconomice, de a consolida protecţia celor mai vulnerabili în societate şi de a aborda rigidităţile structurale cheie. De asemenea, aceasta a făcut referire și la eliminarea barierelor administrative pentru întreprinderi, creşterea eficienţei serviciilor publice şi a încrederii populaţiei în sistemul judiciar şi lupta împotriva corupţiei ca fiind „elemente esenţiale pentru a susţine creşterea şi ocuparea forţei de muncă”.

Guvernul de tehnocraţi condus de economistul Plamen Oreşarski, la putere de o lună de zile, se confruntă cu un val masiv de proteste izbucnite după numirea la 14 iunie în fruntea Agenţiei Naţionale de Securitate (DANS) a unui deputat controversat, Delian Peevski. Mogulul media de 32 de ani, care are legături cu o bancă importantă, este suspectat de activităţi ilegale de către opinia publică.

Aproximativ 5.000 de persoane s-au adunat miercuri, pentru a 20-a zi consecutiv, în faţa parlamentului şi a sediului guvernului de la Sofia, scandând lozinci precum 'Demisia!' şi 'Mafia!' la adresa oficialilor suspectaţi de luare de mită de la comunitatea de afaceri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel