Florian Walter, săltat de procurorii DIICOT

florian walter dc
florian walter dc

Omul de afaceri Florian Walter, finanțator al echipelor de fotbal Petrolul Ploiești și Universitatea Cluj, a fost ridicat, marți, de procurorii DIICOT, din propria lui casă. După audieri ce au durat câteva ore, el a fost eliberat în cursul serii.

Conform unor surse judiciare citate de Ziua de Cluj, procurorii DIICOT Cluj împreună cu Poliția Judiciară s-au prezentat la ușa locuinței omului de afaceri marți dimineața, la ora 6:00, pentru a-l aduce pe omul de afaceri la audieri, în dosarul deschis de procurori în cazul transferurilor pe ruta Cluj - Ploiești din vară și pentru o returnare de TVA în valoare de 2,5 milioane de euro.

Anterior, procurorii care azi l-au ridicat pe Florian Walter din propria casă i-au făcut adrese pentru a se prezenta la audieri, dar omul de afaceri a refuzat motivând că nu poate intra în Cluj din cauza galeriei echipei de fotbal Universitatea Cluj, care l-ar fi amenințat cu moartea în cazul în care va veni în oraș, mai spun sursele citate de cotidianul clujean.

Mai multe percheziții au avut loc acum două săptămâni la Universitatea Cluj și Petrolul Ploiești, pentru delapidare de fonduri. Procurorii cercetează modul în care au fost realizate mai multe transferuri de la U Cluj la Petrolul Ploiești, în urma cărora statul a fost păgubit prin neplata taxelor aferente.

DIICOT a obținut în acest dosar o autorizație de percheziție de la instanța clujeană și și-a început urmărirea penală pentru constituirea de grup infracțional organizat și delapidare cu consecințe deosebit de grave. Prejudiciul depășește suma de 11 milioane de euro, spun anchetatorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel