Flashmob cultural de Ziua Imnului Național

ziua-imnului
ziua-imnului

Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei (ANRM) anunță că, în data de 29 iulie, organizează în mai multe orașe ale României un flashmob cultural dedicat Zilei Imnului Național.

În cadrul acestui eveniment, echipe de voluntari ai ANRM, cu drapele ale Regatului României și cu steaguri ale organizației, se vor afla pe străzile mai multor localități din țară și vor distrbui flyere cu textul celor două imnuri naționale: „Deșteaptă-te române”, imnul de stat actual, care a însuflețit masele în timpul revoluției din 1848 și cu care s-a murit sub gloanțe in 1989, și „Trăiască Regele”, imnul de stat al României care a luptat pentru reîntregire în 1913-1919, imnul de stat al României Mari și imnul care a însoțit ostașii ce au luptat pentru apărarea hotarelor țării și pentru libertatea poporului român pe fronturile celui de-al doilea război mondial", se precizează în comunicatul remis redacției DeCe News.

Principalele manifestări se vor desfășura astfel:

1. În Capitală, la ora 18.30, se va porni din Piața Sfântul Anton (Hanul lui Manuc), și se va merge pe traseul format de strada Șelari- strada Lipscani- strada Toma Caragiu- Pasajul Universității- Piața 21 Decembrie- bulevardul Nicolae Bălcescu- bulevardul Magheru- Piața Romană- strada Mendeleev- strada Georges Clemenceau- Piața Revoluției. Manifestarea se va încheia la statuia regelui Carol I.

2. Manifestarea de la Cluj Napoca va demara la ora 18:00 în Piața Avram Iancu și va continua pe bulevardul Eroilor- Piața Unirii (Matei Corvin)- Parcul Central.

3. La Timișoara acțiunea se va desfășura între orele 18.30 și 19.30 în Piața Operei.

4. La Galați, în parcul din proximitatea Teatrului Dramatic „Fane Tardini”, evenimentul va începe la ora 18.30.

5. La Alba Iulia împărțirea de flyere va începe la ora 18.30 în Catedrala Reîntregirii, urmată la ora 19.30 de o conferință de presă la Hotel Cetate.

6. La Ploiești la ora 12.00 va avea loc o conferință, organizată la Biblioteca Județeană „Nicolae Iorga”, de către ANRM - Filiala Prahova, susținută de profesorul Nicolae Boaru, directorul Bibliotecii. Ulterior, se va desfășura flashmobul cultural al ANRM.

7. La Drobeta Turnu Severin, evenimentul va începe la ora 18.00, în zona de promenadă Crișan și în zona Parcului Central.

8. La Bacău, evenimentul va începe la ora 11.30 în fața Casei de Cultură, manifestări similare urmând să aibă loc și la Buhuși și Onești, precum și în comunele Itești și Blăgești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel