Fiul şefului SRI Arad, doi ani cu suspendare pentru ucidere din culpă

tribunal
tribunal

Fiul şefului SRI Arad a provocat în 2007 un accident rutier în urma căruia un om şi-a pierdut viaţa, iar alţi trei au fost răniţi, iar după patru ani a venit şi sentinţa definitivă: doi ani cu suspendare, plus plata a zeci de mii de lei pentru victimele sale, informează AradOn.ro.

Autor: Adi Stroescu

tribunalNistor Tudor Cristian (fost Calalb), fiul şefului SRI Arad, Dan Ilie Calalab, a fost judecat şi condamnat pentru ucidere din culpă, conform Curţii de Apel Timişoara. Dosarul a ajuns iniţial pe masa magistraţilor Judecătoriei Arad, apoi la Curtea de Apel Timişoara.

Sentinţa Judecătoriei

Pe 15 mai 2011, Judecătoria Arad îl „condamnă pe inculpat la pedeapsa de 2 ani închisoare cu aplicarea art.81 Cod penal; admite acţiunile civile exercitate de părţile civile Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara; admite în parte acţiunea civilă exercitată de părţile civile C. C. şi C. M. C. şi obligă inculpatul să plătească fiecăreia dintre aceste părţi civile 8.665 de lei şi 15.000 Euro cu titlu de daune; admite în parte acţiunea exercitată de partea civilă B.P.L. şi obligă inculpatul să plătească acesteia 52.000 de lei cu titlu de daune; admite în parte acţiunea exercitată de partea civilă B.T.S. şi obligă inculpatul să plătească acesteia 100.000 de lei cu titlu de daune; admite în parte acţiunea exercitată de partea civilă U.A.G. şi obligă inculpatul să-i plătească 76.100 de lei cu titlu de daune.”

Daune majorate

În luna octombrie, după ce s-a declarat recurs la Curtea de Apel Timişoara, magistraţii de aici au menţinut sentinţa penală dată de Judecătoria Arad, însă a majorat daunele la 30.000 de euro pentru două dintre părţile civile. Atât victimele sale din accident, cât şi urmaşii bărbatului decedat s-au constituit părţi civile încă de la începutul procesului.

Istoric

În martie 2007, Calalb Tudor Cristian a provocat un accident rutier pe drumul Arad-Oradea. Anchetatorii spun că tânărul şofer a acroşat cu maşina sa un alt autoturism pe care încerca să-l depăşească, acesta ajungând în copac. O persoană a decedat şi alte trei au fost rănite. Calalb Tudor Cristian, fiul şefului SRI Arad, şi-a schimbat numele în Nistor, imediat ce împotriva lui s-a pus în mişcare acţiunea penală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel