Fii british la Muzeul Țăranului Român

71ak9f8mlrlaa1337p
71ak9f8mlrlaa1337p

Proiectul British Documentary revine pentru o nouă serie la Muzeul Național al Țăranului Român, Studioul Horia Bernea, din 15 octombrie 2012. 

British Council România prezintă în perioada 15 octombrie - 17 decembrie 2012 cea de-a treia ediție a proiectului British Documentary, în cadul căreia, în zilele de luni, de la ora 19,00, la MTR, vor putea fi urmărite, în total, nouă proiecții nominalizate sau câștigătoare ale premiilor acordate la Festivalul de film documentar Grierson, din Marea Britanie, în 2011.

Patru dintre regizorii incluși în actuala selecție sunt câștigători ai premiului BAFTA, doi dintre aceștia fiind și laureați ai premiului Emmy.

Nici ediția din acest an a British Documentary nu se dezminte în ceea ce privește diversitatea temelor abordate. Astfel, probleme ale lumii contemporane – războaiele din ultimii ani, escaladarea extremismului religios, traficul cu organe umane, manipularea mediatică, literatura de larg consum, subiecte științifice – statistică și aplicabilitatea ei în cele mai neașteptate domenii, arta – două filme dedicate lui Leonard Cohen și, respectiv, marelului compozitor britanic Edward Elgar, sunt subiecte care pot fi urmărite și deslușite de cei care vor fi prezenți în zilele de luni, la Studioul Horia Bernea al MTR, intrarea fiind liberă, în limita locurilor disponibile.

Ediția din acest a British Documentary debutează luni, 15 octombrie cu proiecția filmului Războiul invizibil (2010, regia: John Pilger, 96 min.)> Războiul invizibil dezvăluie și, nu de puține ori, demască rolul extrem de important al presei internaționale în modul și perspectiva din care publicul primeste informatii despre războaiele purtate de puterile occidentale de-a lungul ultimului secol – primul și al doilea război mondial, războaiele purtate de Statele Unite ale Americii în Vietnam, precum și războaiele recente din Iraq și Afganistan.

Realizat de un fost jurnalist, John Pilger, el însuși reporter de război, câștigator al premiilor BAFTA și Emmy pentru documentarele realizate, filmul prezintă manipularea mediatică, controlul presei de către guverne, propaganda și etica și moralitate, pactul dintre putere și presă. Prezentând o realitate dură, filmul se dorește o trezire la realitate pentru spectatorii săi, victime ale unei iluzorii libertăți a presei și ale unui fals acces la informație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel