FIFA vrea să utilizeze un sistem automat de semnalizare a ofsaid-ului la CM 2022

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

FIFA va fi pregătită să implementeze un sistem automatizat de semnalizare a ofsaid-ului la Cupa Mondială programată anul viitor în Qatar, a anunţat antrenorul francez Arsene Wenger, care activează în prezent în cadrul Departamentului de dezvoltare globală a fotbalului din cadrul Federaţiei internaţionale.

IFAB, instanţa care supervizează regulile fotbalului, aflată în subordinea FIFA, a anunţat luna trecută că va continua revizuirea regulii ofsaid-ului şi intenţionează să testeze o tehnologie care să permite luarea "semi-automată" a deciziilor, pentru a limita aşteptările lungi atunci când fazele controversate sunt revăzute de arbitrajul video (VAR).

Conform FIFA, tehnologia semi-automată de semnalizare a ofsaid-ului va furniza VAR informaţii suplimentare, înainte ca arbitrul să ia decizia finală. Cu toate acestea, Wenger a afirmat că susţine tehnologia de semnalizare "automată" a ofsaid-ului, care să îl informeze direct pe arbitrul asistent dacă un jucător se afla în afara jocului.

"Cred că ofsaid-ul automat va fi gata pentru 2022", a declarat fostul manager al lui Arsenal Londra, într-un interviu acordat cotidianul britanic The Times, citat de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel