FIFA a realizat un profit de 1,2 miliarde de dolari după CUPA MONDIALĂ 2014

O organizație non-profit a realizat într-o singură lună încasări de 4,4 miliarde de dolari, sumă din care va rămâne cu 1,2 miliarde de dolari.

Ziarului financiar german Handelsblatt scrie că FIFA a înregistrat un profit de 2 miliarde de dolari în urma Cupei Mondiale.

Nu a apărut un raport oficial al forului mondial, dar ziarul Handelsblatt, citat de prosport.ro, a publicat primele cifre aproximative după Cupa Mondială. Conform acestora, FIFA a avut încasări de 4,4 miliarde de dolari, iar profitul a fost de 2 miliarde.

Totuşi, din suma de 2 miliarde de dolari, 570 de milioane de dolari vor merge către ţările care au participat la turneu, iar 160 de milioane de dolari vor merge către echipele de club de la care au venit fotbaliştii la turneul final.

De asemenea, FIFA va mai trebui să plătească ţările participante la preliminariile pentru Campionatul Mondial 2014. Forul mondial va trebui să împartă suma de 198 de milioane de dolari celor 209 selecţionate care au încercat să se califice la Cupa Mondială din Brazilia.

Astfel că, după toate calculele, organizaţia non-profit FIFA va rămâne în conturi 1,2 miliarde de dolari în urma CM 2014, iar banii vor fi folosiţi pentru "situaţii de urgenţă", după cum spun chiar oficialii Federaţiei Internaţionale.

Vezi și: Cheltuieli record pentru turiştii străini în timpul Cupei Mondiale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel