Fetiţă de trei ani şi opt luni, în spital, existând suspiciunea că a fost agresată sexual

ambulanta
ambulanta

O fetiţă în vârstă de trei ani şi opt luni a fost internată miercuri după-amiază în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, medicii suspectând că aceasta ar fi fost agresată sexual, poliţiştii declanşând cercetări pentru identificarea autorului.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Suceava, Tiberius Brădăţan, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că în cazul fetiţei internate miercuri după-amiază există suspiciunea că a fost agresată sexual, scrie Mediafax.

"Se menţine o suspiciune de o agresiune sexuală. Nu se ştie dacă este vorba de un copil de opt ani care ar fi agresorul sau acel copil de opt ani protejează pe altcineva, pentru că leziunile, aşa cum apar ele, puteau fi provocate fie cu ajutorul unui obiect dur, fie prin tentativa de întreţinere a unui raport sexual, şi asta ar exclude copilul de opt ani ca fiind capabil de un astfel de gest", a spus Brădăţan.

El a arătat că Poliţia trebuie să stabilească vinovatul în acest caz, iar examenul medico-legal va trage concluzia dacă leziunile au putut fi provocate, mai degrabă, prin acţiunea cu un obiect contondent sau printr-un raport sexual.

Brădăţan a precizat că fetiţa este internată în Secţia de ginecologie a SJU Suceava, unde a fost adusă după ce a fost transferată de la Spitalul din Gura Humorului.

"Este sub supravegherea medicilor ginecologi. S-a pus problema suturii unei leziuni la nivelul perineului, iar partea cea mai importantă care rămâne în continuare în sarcina medicilor şi a familiei este consilierea psihologică. Aici lucrurile vor fi dramatice dacă copilul nu va trece printr-o perioadă de refacere corespunzătoare", a mai spus purtătorul de cuvânt al SJU Suceava, care a subliniat că este importantă contribuţia familiei la asigurarea unui climat corespunzător.

El a mai declarat că, din punct de vedere medical, copilul este în afara oricărui pericol, dar din punct de vedere psihologic va urma o perioadă foarte grea, mai ales că este un copil de trei ani şi opt luni.

Purtătorul de cuvânt al IJP Suceava, Ionuţ Epureanu, a declarat că în acest caz se fac cercetări sub coordonarea unui procuror.

Procurorul-şef al Parchetului Tribunalului Suceava, Elisabeta Cocârlă, a declarat că cercetările sunt făcute de un procuror din cadrul Parchetului Gura Humorului pentru infracţiunea de lovire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel