Federaţia Europeană a Jurnaliştilor susţine anchetarea abuzurilor conducerii SRR

arne konig
arne konig

Federaţia Europeană a Jurnaliştilor (EFJ) sprijină cererea membrului afiliat din România, FRJ MediaSind, organizaţie care a solicitat anchetarea conducerii Societăţii Române de Radiodifuziune din cauza abuzurilor preşedintelui - director general Ovidiu Miculescu. Susținerea cererii FRJ MediaSind este certificată de scrisoarea EFJ adresată preşedinţilor Comisiilor de Cultură, Arte, Mass-Media şi Comisiilor de Abuzuri ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, semnată de președintele Federaţiei Europene a Jurnaliştilor, Arne Konig.

Potrivit documentului citat, PDG al SRR, Ovidiu Miculescu, "l-a atacat şi hărţuit în mod repetat" pe președintele Sindicatului Unit al Salariaților-Radio România, Adrian Valentin Moise, față de care a avut și un comportament "discriminatoriu". Aceste "abuzuri" au avut loc pentru că liderul de sindicat "a protestat împotriva măsurilor de reducere ilegală a veniturilor salariaţilor din SRR prin încălcarea Contractului Colectiv de Muncă din Mass-Media, a sesizat ANI în legatură cu starea de incompatibilitate a PDG în anumite funcţii, dar şi pentru că a făcut public că domnul Miculescu a semnat un angajament cu fosta Securitate pentru a urmări jurnaliştii", mai precizează sursa citată.

Întrucât Moise Adrian a "vorbit despre necesitatea de a scoate conducerea Radioului și Televiziunii publice de sub influenţa politică, Ovidiu Miculescu a comandat investigarea desciplinara imediată a lui Adrian Moise fără un motiv oficial", la jumătatea lunii aprilie, mai informează documentul citat.

În consecință, "având în vedere aceste evenimente, EFJ sprijină şi susţine cererea făcută de organizaţia sa afiliată, FRJ MediaSind, către Comisia de Cultură, Arte si Mass-Media, precum şi către Comisia de Abuzuri din Parlamentul României pentru a se demara investigarea conducerii acestei institutii care este finanţată din bani publici".

Citește aici documentul integral

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel