Familiile regale din Europa: o singură dinastie este ”originală”

bcu
bcu

Casele regale din Marea Britanie, Olanda și Belgia au origini germane. Monarhia spaniolă este de origine franceză, cu descendență din Casa de Bourbon. Suedia are, începând din 1810, o monarhie de origine franceză (regele Charles XIII a murit fără moștenitori, fiind ales monarh constituțional mareșalul Jean-Baptiste Jules Bernadott, din armata lui Napoleon). Casa regală a Norvegiei este la origine daneză. De fapt, în Danemarca funcționează singura monarhie constituțională ”originală”. Familiile regale din Serbia și Italia, care au origini sârbe, respectiv italiene, nu mai au atribuții constituționale.

Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei (A.N.R.M.) organizează conferinţa "Istoria Familiilor Regale Domnitoare din Europa", primul eveniment din seria "Monarhii actuale europene". Scopul seriei de conferințe, prilejuite de Jubileul de 150 de ani al Coroanei Române, este de a a evidenţia performanţa unui sistem monarhic şi rolul unei Case Regale Domnitoare în Europa contemporană.
Conferinţa va avea loc miercuri, 20 aprilie 2016, de la ora 18:30, în Aula Magna a Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti, în prezența Alteței Sale Regale Principesa Maria a României.
La acest eveniment vor participa membri și simpatizanți ai A.N.R.M., membri ai Consiliului de Onoare al A.N.R.M, personalități culturale, precum și o serie de personalitați decorate de Casa Regală a României, în special cei care au primit distincția "Nihil Sine Deo", a cărei aniversare este în fiecare an în ziua de 20 aprilie, dată la care s-a născut Regele Carol I al României.
În deschiderea evenimentului, va ține o scurtă alocuțiune domnul Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, decorat în octombrie 2011 cu "Nihil Sine Deo".
Vor lectura domnul Dr. Nicolae Pepene - directorul Muzeului Județean de Istorie Brașov, doamna Lect. Univ. Dr. Marina-Cristiana Rotaru şi domnul Daniel Gheorghe, istoric, deputat în Parlamentul României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel