Familia Regală va face un drum istoric de Ziua Națională

Principesa Margareta şi Principele Radu vor efectua un drum simbolic, de la Gara din Sinaia la Gara de Nord din Bucureşti, cu Trenul Regal, cu ocazia Zilei de 1 decembrie, Ziua Națională a României. Altețele sale vor fi acompaniate, în tren, de Principesa Elena şi de Principele Nicolae, precum şi de ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, anunţă Casa Regală.

Trenul Regal va pleca la ora 13:00 din Gara Sinaia, iar plecarea va fi precedată de un ceremonial ce va începe la ora 12:45. La ora 13:35, va ajunge în Gara Câmpina, unde se va opri pentru 10 minute. Trenul Regal va ajunge în Gara Ploiești Vest la ora 14:23, unde se va opri pentru 15 minute. Va fi organizat câte un ceremonial la fiecare oprire, iar accesul publicului și al presei va fi liber.

Trenul Regal va ajunge la Gara de Nord la ora 15:45. Principesa Moștenitoare, Principele Radu, Principesa Elena și Principele Nicolae, alături de ministrul Transporturilor, vor participa la ceremonia de inaugurare a "Salonului Regal" de la Gara de Nord, restaurat în forma originală, din vremea Regelui Carol I.

Călătoria este inițiată și găzduită de Ministerul Transporturilor. Gara de Nord (1872) și Gara din Sinaia (1913) sunt edificii ridicate sub domnia Regelui Carol I.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel