Fabrica de țigarete, înlocuită cu parc ultramodern și turnuri de 35 de etaje

tigarete
tigarete
Terenul de peste șase hectare, situat în apropierea Pasajului Basarab, pe care se află fosta fabrică de ţigarete din București va suferi o transformare capitală, dacă se aprobă proiectul propus de către omul de afaceri Ioan Nicolae, de a se realiza un ansamblu de clădiri cu funcţiuni de parc cultural, parc comercial şi ansamblu rezidenţial, precum și ridicarea a două turnuri de birouri cu 30 şi 35 de etaje.

Omul de afaceri Ioan Niculae vrea să transforme fosta fabrica de ţigarete a Capitalei în ansamblu rezidenţial, parc comercial şi parc cultural. Terenul de 6,2 hectare, deţinut în trecut de Tutunul Românesc, se află acum în proprietatea Interagro, companie al cărui acţionar majoritar este omul de afaceri Ioan Niculae. Patrimoniul fostei fabrici include 30 de clădiri. Dintre acestea, doar nouă au fost clasate ca monumente istorice şi vor fi păstrate în cadrul viitoarei investiţii, scrie realitatea.net.

Comisia de Urbanism a Primăriei Capitalei a primit, miercuri, spre analiză un studiu de oportunitate, în care s-a propus ca pe terenul de pe Bd. Regiei să fie amenajată o piață urbană cu o suprafaţă de 5.000 metri pătraţi, acoperită cu un acoperiş transparent, în care să fie amenajate o scenă pentru spectacole şi spaţii expoziţionale, în timp ce coșul centralei termice a fabricii, reabilitat, să rămână în mijlocul pieței, iar clădirile fabricii să înconjoare practic piaţa. "Aici se vor organiza spectacole, expoziţii. De asemenea, se va încerca şi punerea în valoare a clădirilor monument istoric păstrate pe teren", a precizat arhitectul Florin Machedon, care a realizat studiul de oportunitate pentru acest proiect. Alături, proiectul include un parc comercial, un ansamblu rezidenţial, dar şi două turnuri de birouri ce vor avea 30, respectiv 35 de etaje (119 metri). Pentru realizarea acceselor în imensul ansamblu de clădiri se ia în considerare şi dărâmarea grădiniţei care se află pe terenul fostei fabrici de ţigarete. Grădiniţa este în acest moment funcţională. Membrii Comisiei de Urbanism au fost de acord cu oportunitatea realizării acestui proiect, însă au cerut arhitectului să stabilească mai clar în Planul Urbanistic Zonal accesele de circulaţie în cadrul viitorului ansamblu, președintele Comisiei, arhitectul Sorin Gabrea, recomandând ”realizarea unui studiu istoric şi un studiu de circulaţie, atât pentru circulaţia din interior, cât şi pentru cea din exterior".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel