Expoziție spectaculoasă de presă veche, pe 25 noiembrie, la Biblioteca Academiei Române

bar
bar

Biblioteca Academiei Române găzduiește, luni, 25 noiembrie, de la ora 11:00, o expoziție de periodice vechi, unele de la începuturile presei din România, prilejuită de aniversarea a 100 de ani de la apariția primului volum de bibliografie retrospectivă.

Vernisajul va fi prezentat de colectivul de Periodice al Serviciului de Bibliografie Națională, în sala Theodor Pallady, în perioada 25-27 noiembrie.

 Potrivit unui comunicat, prin intermediul a mai mult de patruzeci de periodice, expoziția va arăta publicului multitudinea și diversitatea  presei de la începuturile ei pe întreg teritoriul României. Organizate pe domenii, periodicele vor ilustra aspectele majore din curentele artistice, politice și economice ale vremii. Expoziția aniversează astfel 100 de ani de la apariția primului volum al ”Publicațiilor periodice românești”, elaborat de Nerva Hodoș și Alexandru Sadi-Ionescu, în care au fost analizate 3290 de titluri din perioada 1820-1906.

Invitații speciali ai expoziției vor fi conf. univ. dr. Marian Petcu, profesor la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării (FJSC), și Ileana Stanca Desa, bibliograf cu o activitate de peste 40 de ani în cadrul serviciului de Bibliografie Națională.

Din 1913 până în prezent, au fost redactate doar cinci volume de bibliografie retrospectivă a periodicelor românești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel