Explicația lui Marius Pieleanu pentru numirea lui Eduard Hellvig la șefia SRI

Decizia președintelui Klaus Iohannis de a-l numi la șefia SRI pe europarlamentarul Eduard Hellvig este una corectă, crede profesorul Marius Pieleanu. De asemenea, va fi bine primită de public, susține sociologul.

”Cred că e o alegere bună. S-a dovedit că publicul are încredere în seriozitatea nemțească, așa că noul director al Serviciului Român de Informații va fi investit cu încredere de cetățeni. Mai ales că are un dosar impecabil. Nu a fost implicat, în toată activitatea sa de om politic, în situații neplăcute, a dat dovadă de competență și corectitudine. Să nu uităm că a ieșit învingător din lupta cu ANI, singura contestare venind din această zonă. A câștigat definitiv procesul cu ANI. Rămâne de văzut cum va evolua ANI, în viitor. În mandatul lui Traian Băsescu, ANI l-a hărțuit pe directorul SRI, din prezent, pentru că era un politician de valoare al Opoziției de atunci. În ceea ce privește mecanismul de luare a deciziei, cred că președintele acționează corect, promovându-și oamenii de încredere în poziții cheie. Hellvig este primul politician din PNL care a militat, de ani de zile, pentru ca Iohannis să conducă partidul și să candideze la președinție din partea PNL. Repet, de ani de zile, nu de ieri de azi!Oricum, bine că s-a terminat cu fantezia lansată de Traian Băsescu, care cerea un tehnocrat la conducerea Serviciiilor”.

De ce nu a fost numit MRU la SIE?

Prof. Marius Pieleanu, directorul Institutului de Cercetare Avangarde, a explicat pentru DCNews de ce nu a crezut zvonul potrivit căruia Mihai Răzvan Ungureanu ar fi urmat să vină la șefia SIE. În cursul zilei, în mediul politic și în presă a circulat ipoteza amintită mai sus. Klaus Iohannis a declarat că a vrut să facă numirile separat. ”Astăzi vorbim despre SRI, despre SIE altădată”, a spus președintele la întrebarea jurnaliștilor.

”De ce nu l-a numit pe Ungureanu? Era riscant, ar fi fost o decizie care putea afecta imaginea lui Klaus Iohannis  pentru un segment de public important. Românii care detestă regimul Băsescu ar fi acceptat greu ca un ministru al lui Traian Băsescu să conducă o instituție atât de importantă, în mandatul lui Iohannis”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel