Excelența în tratarea infecției cu virusul HIV, premiată

Facultatea de medicina carol davila
Facultatea de medicina carol davila

Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, din București, va acorda marți, 9 aprilie, titlul de Doctor Honoris Causa profesorilor Jonathan Michael Shapiro și Bonaventura Clotet, în semn de recunoaștere a contribuției excepționale pe care cei doi și-au adus-o în domeniul cercetării și al luptei împotriva infecției cu virusul HIV.

Acest titlu onorific se acordă de către o universitate sau o altă instituție de înalte studii unor persoane care s-au remarcat în domenii profesionale, sociale și politice, încununând o viață profesională integră, precum și o bună reputație ca specialist și ca om.

Profesorul Jonathan Michael Shapiro, cât și profesorul Bonaventura Clotet, ambii doctori în medicină, au contribuit împreună la elaborarea a numeroare ghiduri clinice de terapie a infecției cu HIV.

Membru al Comitetului Științific din cadrul Școlii de Medicină a Universității Stanford, California, profesorul Jonathan Michael Shapiro profesează atât în Israel, cât și Statele Unite ale Americii. Din 1996, deține funcția de director al Centrului Național de Hemofilie, Departamentul HIV/SIDA din cadrul Centrului Med Sheba, Tel Hashomer, Israel.

Profesor de 27 de ani la Universitatea de Medicină din Barcelona, profesorul Bonaventura Clotet și-a dedicat cariera cercetării și luptei împotriva infecției cu virusul HIV. Coordonând o echipă de 100 de cercetători care încearcă zi de zi să găsească noi metode de tratament și noi scheme de terapie în domeniul infecției cu HIV, al hepatitelor și papilomavirusurilor.

Componenți ai echipei de experți a Academiei Europene HIV/SIDA și de Boli Infecțioase, cei doi distinși profesori vor susține, miercuri 10 aprilie, un seminar de educație medicală cu tema “Excelența în HIV” în aula Academiei din cadrul Institutului Național de Boli Infecțioase “ Prof. Dr. Matei Balș”, începând cu ora 12.00. Seminarul se adreseaza medicilor, studenților și personalului de specialitate din domeniul infecției cu HIV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel